Zonnepanelen voor een jacuzzi

Zonnepanelen voor een jacuzzi

Wanneer de energieprijzen stijgen, stijgt automatisch je energie rekening. Je wilt optimaal genieten van een jacuzzi en dan het liefst niet met een enorme rekening aan verbruikskosten. Om die kosten te verminderen, zijn zonnepanelen voor een jacuzzi de uitkomst!

Om de vreugde te behouden en die financiële domper tegen te gaan is de keuze voor een zonnepaneel een verstandige financiële keuze. Het is qua financiën niet alleen raadzaam, maar het komt ook ten goede van het milieu.

Wat leveren zonnepanelen op?

Een logisch gevolg van het plaatsen van zonnepanelen, is de vermindering van de energiekosten. Daarnaast word je minder afhankelijk van energieleveranciers, breng je de CO2-uitstoot omlaag en stijgt de energielabel en waarde van je huis. Informeer bij je gemeente naar eventuele subsidies voor zonnepanelen. Daarbij kun je ook de BTW kosten terugvragen bij de Belastingdienst (als je geen ondernemer bent). In Nederland hebben we ook een ‘teruggave energiebelasting’ wat iedereen terugkrijgt.

Verbruikerskosten van een jacuzzi

Een jacuzzi is een investering. Hoeveel de verbruikerskosten van een jacuzzi zijn, is afhankelijk van je verbruik. Als je kiest voor een grotere zonnestroominstallatie wordt het verbruik zowel binnen-, als buitenhuis gecompenseerd. Zonnepanelen kun je plaatsen op je dak van je huis of op een eventuele garage.

Welke voorzieningen heb je thuis die veel watt verbruiken? Je kunt hierbij denken aan een zwembad maar ook de verwarming in de badkamer of vloerverwarming.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat kost het?

Het is belangrijk om je verbruikerskosten in kaart te brengen. Hoeveel WH verbruikt je huishouden? Als je ervoor kiest om je gehele verbruik met zonne-energie op te wekken, heb je ongeveer een installatie van 4.000 Wp nodig (wattpiek). De Wp is gebaseerd op een gemiddeld huishouden wat per jaar +- 3.000 kWh verbruikt (kilowatt maal uur). De ‘groene stroom’ wordt terug geleverd aan het lichtnet of wordt verbruikt door de apparatuur in huis.

Je energieleverancier betaalt je een vergoeding die gelijk is aan de prijs die je betaalt voor elektriciteit uit het lichtnet. Deze vergoeding ontvang je enkel en alleen zolang je niet meer energie terug levert dan je verbruikt. Salderen is het aftrekken van de zonnestroom van je energie rekening. Elke energieleverancier is verplicht om te salderen alleen is het saldo per leverancier verschillend. Het ‘salderen’ is teruggebracht naar 2020 en dan wordt het een ‘terugleversubsisieregeling’.

Voor 10 zonnepanelen (gebaseerd op een twee-onder-een-kapwoning, hoekwoning of tussenwoning) ben je ongeveer 4500 euro kwijt. Deze investering verdien je in ongeveer 10-15 jaar terug. Er zijn speciale plug-in zonnepanelen, dit zijn kant en klare pakketten die je zelf kunt installeren. Dit is echter alleen geschikt voor kleine installaties.

Voor meer informatie over een jacuzzi kun je contact opnemen met ons via de website of bellen naar  NL 040 707 4549  en BE 033 36 74 75

 

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom