Een jacuzzi onderhouden, hoe doe je dat?

Een jacuzzi onderhouden, hoe doe je dat?

Heerlijk ontspannen in uw persoonlijke jacuzzi, wat wilt u nog meer? Om zo lang mogelijk te genieten moet u de jacuzzi regelmatig reinigen en goed onderhouden. Dan profiteert u uiteindelijk langer van uw jacuzzi. Het jacuzzi onderhoud is nooit een leuke klus, maar het moet wel gebeuren. Er zit een verschil in wekelijks en maandelijks onderhoud.

Spa onderhoud

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak u gebruik maakt van uw persoonlijke spa. Wellicht gebruikt u de spa in de herfst en winter meer dan in de zomer. De filters in uw spa houden het water schoon. Deze filters moeten dus tijdig schoongemaakt worden zodat zij hun functie goed kunnen uitvoeren. Op den duur zullen de filters vervangen moeten worden. Met de juiste spa onderhoudsproducten houdt u het water schoon en helder. Het chloorgehalte en de zuurtegraad bepalen de kwaliteit van het water. Voor het jacuzzi onderhoud zijn er verschillende onderhoudsproducten zoals Aquafinesse of Easywater. Het is raadzaam om het water in de jacuzzi om de 3 á 4 maanden te reinigen. Daarnaast raden wij u ook aan om eerst te douchen voordat u plaatsneemt in de jacuzzi. Eventuele zeepresten, bodylotion, make-up of andere verzorgingsproducten hebben een grote invloed op de balans van het water. Tip: schaf een cover aan voor uw spa, zo beperkt u het reinigen tot een minimum.

De klus moet geklaard worden!

Schoonmaken is geen leuke klus, maar het toch moet het gebeuren. Dit vervelende klusje komt eens in de zoveel tijd weer terug, net zoals het grote onderhoud van uw jacuzzi. Het is niet enkel belangrijk om de filters te reinigen maar de leidingen moeten ook ontsmet en gereinigd worden. Als u dit doet, dan kunt u de kuip meteen met een sopje af doen. Neemt u ook de hoofdsteunen en de cover mee tijdens het schoonmaken? Na al dat harde werk is het weer tijd om plaats te nemen in de jacuzzi en te ontspannen!

Bent u benieuwd naar alle jacuzzi onderhoudsproducten? Bezoek onze webshop en schaf de juiste producten aan voor het jacuzzi onderhoud.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom