Vergeet de filter van je spa niet schoon te maken!

Om zo lang mogelijk van je jacuzzi te kunnen genieten is goed onderhoud belangrijk. Vergeet dan ook zeker niet eens extra aandacht aan de filters te besteden. Deze worden vaak nog vergeten! In deze blog leggen we je graag uit hoe je de filters van je spa het beste kunt checken en wanneer deze aan vervanging toe zijn.

De functie van filters in jouw bubbelbad

Zoals de naam al verraad, zorgt de filter van jouw bubbelbad ervoor dat je kunt badderen in schoon water. Zeker wanneer je met veel verschillende mensen gebruik maakt van je spa, kan deze een bron worden van bacteriën. Wel zo fris om het water goed te blijven filteren dus!

Je filters schoonmaken

Structurele controle van je spa filters is erg belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke week even naar het filter kijkt. Zie je geen gekke dingen? Komen er geen nare luchtjes vanaf? Dan is alles nog in orde! Zie je wel wat geks, dan is het de hoogste tijd om de filter eens grondig te reinigen. Het is voor je filter geen overbodige luxe deze minimaal één keer per maand grondig te reinigen.

Het reinigen doe je dan als volgt:

  • Haal de filter uit de jacuzzi en verwijder achtergebleven vuil zoals kalkaanslag.
  • Maak vervolgens een emmer met warm water en voeg hier granulaat of filter schoonmaakmiddel aan toe.
  • In dit sopje laat je de filter dan een uur weken. Zo kan al het vuil en kalk loslaten.
  • De filter is klaar om teruggeplaatst te worden in de cartridge.

Je jacuzzi filter schoonmaken in de vaatwasser

Wil je je jacuzzi filters grondig schoonmaken? Sommigen kiezen ervoor hun jacuzzi filter in de vaatwasser te reinigen. Wij raden dat echter niet aan, omdat gewoon schoonmaakmiddel niet goed is voor de filters. Daarnaast kun je je filters prima schoon krijgen door middel van het bovenstaande stappenplan!

Hoe vaak moet je de filters vervangen?

Wanneer je filter niet meer naar behoren werkt, of wanneer deze ongeveer 2 á 3 maanden oud is, is het tijd voor een nieuwe filter! Of je filter nog werkt of niet kun je bijvoorbeeld merken aan de helderheid van het water. Is het water ineens een stuk troebeler dan normaal? Het zou zomaar eens aan een verouderde filter kunnen liggen…

Wanneer je een spa van Bubbelkoning hebt is het heel gemakkelijk te bepalen welke filter je nodig hebt. Je hoeft hiervoor alleen de lengte van de filter op te meten, dan bestel je gegarandeerd de juiste filter!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom