Wat is het verschil tussen luchtjets en waterjets?

Het belangrijkste in een bubbelbad zijn natuurlijk de bubbels! Deze geven je een heerlijke massage waardoor je fijn kan relaxen. Hoe je bubbels krijgt? Met jacuzzi jets. Je kunt kiezen voor luchtjets, waterjets of een combinatie van beide.

vader en moeder bellenblazen met kindje

Hoe werken luchtjets (air jets)?

Luchtjets worden ook air jets genoemd en worden meestal in de bodem van een jacuzzi verwerkt. Lucht is namelijk licht en gaat zo snel mogelijk naar het wateroppervlak, waarbij deze langs je lichaam stuwt. Zo zorgen de bubbels van een luchtjet voor een fijne ontspanning van de huid. Luchtjets zijn onderhoudsarm, omdat de pomp ervoor zorgt dat er geen water in de luchtjet kan komen. Daardoor blijven de jets droog.

Hoe werken waterjets (hydrojets)?

Waterjets zijn ook bekend als hydrojets en worden vaak in de zijkant van een jacuzzi verwerkt. Water wordt door hydrojets gestuwd door middel van een pomp. De pomp zuigt het water uit het bad om het vervolgens weer krachtig terug te spuiten. Er zijn verschillende soorten waterjets, zoals draaiende en grote of kleine jets. De kracht waarmee het water door de jets heen stuwt kan aangepast worden, zodat je massage zo doordringend is als je wenst. Waterjets zijn daarom ook heel erg geschikt voor hydrotherapie, omdat de diepe massage je spieren effectief verlichten. In vergelijking met luchtjets hebben waterjets wel meer onderhoud nodig. Ze circuleren namelijk vies spawater door de afvoer, waardoor je regelmatig het bad moet schoonmaken om bacteriegroei te voorkomen. Gelukkig is dit simpel. Je kunt hiervoor een waterstraalreiniger in de badkuip doen en de jets ongeveer 10 minuten laten draaien.

Combinatie van lucht- en waterjets

Beide types jets zorgen voor ontspanning, het stimuleren van de bloedsomloop en een massage van de huid en spieren. Bij luxere jacuzzi’s kun je kiezen voor een combinatie van luchtjets en waterjets. De systemen zijn los van elkaar te gebruiken. Zo geniet je in je jacuzzi van de ontspannende bubbels van de luchtjets én van de masserende waterstralen van de waterjets.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom