Onderhoud kussens

Het water in uw jacuzzi wordt over het algemeen behandeld met chloor. Chloor heeft als natuurlijke eigenschap dat het materiaal verbleekt. Het komt voor dat de kussens van uw jacuzzi door de chloor behandeling ook verbleken. Om dit tegen te gaan raden we u aan om met het volgende rekening te houden.

Cover regelmatig openen

Een deel van het chloor in uw spawater zal verdampen. Als u de afdekcover over de spa heeft zitten, zal dat verdampte chloor zich ophopen in de ruimte tussen het water en de afdekcover. Dit is precies de ruimte waar de kussens zich bevinden. Als zich hier tussen de waterdamp ook chloordamp ophoopt, kan dit zorgen voor verkleuring. Zorg er dus voor dat u de cover regelmatig even open doet zodat deze chloordamp kan ontsnappen. Dit is vooral belangrijk wanneer u net nieuw chloor aan het water heeft toegevoegd.

Voeg gedoseerd chloor toe

Als de chloorwaarde in uw spawater te laag is, moet u deze verhogen. Voeg nooit meer dan één chloor tablet toe per keer. Voeg ook niet teveel chloorgranulaat in een keer toe. Twee schepjes is voldoende om het water een chloor boost te geven. Als u namelijk teveel in een keer toevoegt, zal ook het aandeel chloordamp toenemen wat zich onder de afdekcover ophoopt. Als u teveel chloor heeft toegevoegd en u vergeet daarna om uw cover regelmatig te openen, kan de verkleuring plotseling snel intreden. U kunt dus beter stapsgewijs de chloorwaarde omhoog brengen. Wilt u toch snel de chloorwaarde omhoog brengen omdat u snel na de behandeling de spa in wilt, voeg dan chloorgranulaat toe. Laat de cover tijdens en na de behandeling omhoog (één zijde omhoog is al voldoende), zodat de chloordamp kan ontsnappen.

Schoonmaken van de kussens

Als uw kussens toch verkleurt zijn, kunt u deze schoonboenen met cif. Dit is een schoonmaakmiddel dat ook fungeert als een mild schuurmiddel. U begrijpt dat de kussens na verkleuring moeilijk in nieuw staat terug zijn te brengen, probeer daarom zo veel mogelijk preventief te werk te gaan.

Bezoek onze showroom