Blue Connect, de slimme spabad watertester

Hoe kun je je zwemspa water of jacuzzi water het beste testen? Met de Blue Connect slimme watertester, natuurlijk. Waarom je de kwaliteit van je spabad water zou willen testen? Het is een belangrijk onderdeel van je zwemspa onderhoud. Goed onderhoud betekent dat jouw spa langer meegaat. Je controleert heel eenvoudig met handige alerts de waterbalans. De alerts komen binnen op de app die je op je Apple watch of smartphone hebt staan.

Wat kun je meten met de Blue Connect slimme watertester?

Allereerst de PH waarde. Je zou het misschien niet denken, maar een juiste pH waarde is goed voor je portemonnee. Hoe werkt dat dan, horen we je denken? Als de pH waarde te laag is, dan moet je veel meer chloor toevoegen om het water goed ontsmet te houden. Een te lage pH waarde kan er ook voor zorgen dat het water er niet mooi helder uitziet, maar eerder een beetje troebel en viezig. Dan geniet je natuurlijk minder van je spa momentje. Om over de hygiène maar even te zwijgen. De Blue Connect zorgt ervoor dat de pH waarde op peil blijft. Een hele lage pH waarde kan weer brandwonden veroorzaken. Meten met de Blue Connect watertester is zeker geen overbodige luxe.

De hoeveelheid chloor in je zwemspa

Of het nou een jacuzzi of zwemspa is, chloor zorgt er juist voor dat het schoon blijft. Wederom is de juiste hoeveelheid weer belangrijk, want te veel chloor is niet goed voor je ogen en huid. Je wilt niet met een droge geïrriteerde huid uit je spabad komen. Dan is dat hele gevoel van jezelf herboren voelen weg. Met de slimme watertester van Blue Connect krijg je een melding wanneer het water verschoond moet worden en hoeveel chloor je toe moet voegen.

Aangename temperatuur zwemspa

Deze wordt ook gemeten met de Blue Connect. Breng het water eerst op de juiste temperatuur voordat je erin stapt. Dan krijg je geen ongewenste opdoffer als het te heet of te koud is.

De conductiviteit van het water

Aan de conductiviteit kun je zien hoe vervuild het water is. Dat meet de Blue Connect watertester ook. De vuistregel is hoe verontreinigder het water is, hoe hoger de conductiviteit. Kortom Schoon water wat in balans is, is goed voor jou en voor de levensduur van je zwemspa of jacuzzi.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom