Bubbel je verkoudheid weg

Hoe helpt een bubbelbad tegen verkoudheid?

Geloof het of niet maar wekelijks even een half uurtje in de jacuzzi liggen kan wonderen doen als de dagen weer korter en kouder worden. Het heerlijke, bubbelende, warme water ontspant het lichaam en dan vooral de spieren. Als de verkoudheid verder gaat vorderen naar griep raken de spieren gespannen en ervaar je een soort ‘griep spierpijn’. Het lichaam is druk bezig om het griepvirus te lijf te gaan. Ons lichaam verweert zich namelijk door signaalstoffen aan te maken in onze witte bloedcellen om de rest van de witte bloedcellen te waarschuwen dat er een griepvirus is binnengedrongen. Deze signaalstoffen zorgen ervoor dat er spierpijn ontstaat.

Verkoudheid weg stomen en uitzweten

Als je verkouden of grieperig bent, heb je het toch al warm en ga je van het minste en geringste al zweten. In een warme jacuzzi heeft dit een heilzaam effect. De stoom van de jacuzzi helpt je om die ellendige griep uit te zweten.

Scheutje eucalyptus tegen verkoudheid

Maak gebruik van eucalyptus om je luchtwegen wat verlichting te bieden als je last hebt van verkoudheid. Het verlicht niet alleen je luchtwegen maar gaat ook de hoofdpijn tegen. Je zou ook kunnen kiezen voor lavendel. Het is niet bij veel mensen bekend, maar lavendel heeft een antibacteriële werking. Dat is zeer gunstig als je geteisterd wordt door verkoudheid. Deze antibacteriële werking is ook een van de redenen dat je lavendel in zoveel handzeep producten tegenkomt. Daarnaast ruikt het heerlijk! In onze blog over het gebruik van verzorgingsproducten in de jacuzzi vertellen we meer over etherische oliën in een bubbelbad.

Goede nachtrust

Na een jacuzzi moment in de avond, zijn je spieren heerlijk ontspannen en voel je je wat loom en moe. Zo val je als een blok in slaap en kun je genieten van een goede nachtrust. Jouw lichaam gebruikt deze nachtrust en diepe slaap weer om je lichaam volledig te herstellen en van de griep en/of verkoudheid te ontdoen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom