Een bubbelbad schoonmaken, hoe doe je dat?

Een bubbelbad schoonmaken, hoe doe je dat?

Zo lang mogelijk genieten van je bubbelbad zonder defecten of problemen, dat is natuurlijk erg wenselijk. Wanneer je net een bubbelbad hebt aangeschaft dan is het erg raadzaam om vanaf het begin meteen goed schoon te maken en te onderhouden. Op deze manier kun je problemen voorkomen. Er kunnen namelijk wat problemen ontstaan wanneer je je jacuzzi niet goed reinigt en onderhoud. Hoe maak je een bubbelbad schoon? Hieronder nemen we 4 stappen met je door.

Hoe maak je een bubbelbad schoon?

Wanneer je een bubbelbad aanschaft wil je hier jarenlang profijt van hebben. We lopen een aantal stappen door om te kijken hoe jij het beste je bubbelbad schoonmaakt.

Stap 1: het bubbelbad laten leeglopen
Laat het bad leeglopen. Je kunt de buitenkant van je bad afdoen met een doekje. Hier kun je allesreiniger voor gebruiken. Let op: gebruik geen schuurspons maar een zachte doek/spons. Vul vervolgens het bad opnieuw met nieuw water. Het water dient +- 10 cm boven de hoogste luchtjets te staan.

Stap 2: Reinig de leidingen
Draai de luchttoevoer van het bad helemaal dicht. Dit zorgt ervoor dat er alleen water door de leidingen loopt. Wij hebben een easywater total care pakket  voor je voor het reinigen van je bad. Met dit pakket krijg je het water in je spabad helder en bacterievrij. Volg hiervoor de instructies van het pakket.

Stap 3: laat het bad leeglopen
Wanneer je de jets aangezet hebt met het reinigingsproduct kun je hierna het bad laten leeglopen. Laat hierna nogmaals het bad vollopen en activeer de jets om de leidingen van het bubbelbad nog eens extra door te spoelen. Het resterende vuil kun je nu nog verwijderen.

Stap 4: Klaar voor gebruik
Nadat je bad voor de tweede keer is leeggelopen vul je het opnieuw met warm water en het is klaar voor gebruik. Jij kunt weer lekker ontspannen in een fris bubbelbad!

Minimaal 1x per week reinigen vinden wij raadzaam. Zo ga je verstopping tegen in de spuitmonden en ga je de verspreiding van bacteriën tegen. Nu weet je hoe vaak je een bubbelbad moet schoonmaken en hoe je het bubbelbad schoonmaakt.

Als je graag meer wilt weten over het schoonmaken van je bubbelbad neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom