Een work out in je jacuzzi: kan dat?

Ja, zeker! Een jacuzzi wordt eigenlijk altijd gebruikt om te ontspannen, maar hoe relaxed is het dat je dit kunt combineren met een work out? Twee vliegen in één klap zeggen wij, dus hup, op naar die jacuzzi bij je ouders, vrienden of haal er zelf eentje in huis.

gespierde man

Ideaal bij blessures

Sporten in het water, zoals aquajogging, is sowieso al heel goed voor de spieren en minder belastend dan buiten hardlopen. Doordat het water ervoor zorgt dat je praktisch gewichtsloos bent, is het ideaal om een work out in je jacuzzi te doen. Je spieren en gewrichten worden minder hard belast.

Ben je een fanatieke sporter? Dan laten we eerlijk zijn: dan is dit geen optie om lekker tot het uiterste te gaan. Maar slim en efficiënt bewegen kan nooit kwaad! Dus let’s go! Gebruik die jacuzzi ook eens voor wat anders dan alleen ontspanning.

Oefeningen voor in je jacuzzi

Aan het genieten van de massagejets in je rug? Heer-lijk, als je dan ondertussen met je benen fietsbewegingen maakt, ben je weer lekker bezig! Probeer je rug niet helemaal tegen de zijkant aan te plakken, maar leun wel een beetje naar achteren, zo laten we die buikspieren het werk doen. Probeer eens 3 setjes van 30 seconden, met een pauze van een 30 seconden ertussen.

Ook kun je eenvoudig je kuitspieren trainen door in de jacuzzi te gaan staan en telkens op je tenen te komen voor ongeveer 5 seconden. Kom daarna weer met je voeten terug plat op de grond. Herhaal dit een aantal keer.

De rand van de jacuzzi kun je gebruiken om op te drukken. Zeker als de massagejets aanstaan en zorgen voor wat tegenkrachten. Ga wat verder weg van de rand staan op je tenen en zet je handen op de rand. Laat je langzaam zakken, tot je armen 90 graden bereiken en duw je daarna weer terug omhoog. Herhaal dit in setjes van 3×15. Trainen die borstspieren!

Een zwemspa geeft natuurlijk nóg meer mogelijkheden dan een jacuzzi. Door tegen de krachtige stalen in te zwemmen, werk je ook aan je conditie. Na je work out dan lekker genieten van een warm bubbelbad inclusief massage. Een ideale combinatie als je het ons vraagt!

Welke jacuzzi’s zijn geschikt?

Het moge duidelijk zijn dat niet iedere jacuzzi hiervoor genoeg ruimte heeft. Daarom is dit alleen mogelijk in de grotere jacuzzi’s of in de zwemspa’s. In deze zwemspa’s kun je helemaal liggen en dus ook tegen de stralen in ‘zwemmen’. Nog meer bewegingsvrijheid dus.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom