Gebruik jij al jacuzzi filters?

Gebruik jij al jacuzzi filters?

Denk je aan een jacuzzi, dan denk je niet meteen aan jacuzzi filters. Je ontkomt er echter niet aan als je een jacuzzi hebt, want je wilt natuurlijk wel graag in schoon water zitten. Hoewel het dus niet heel sexy klinkt, is het wel noodzakelijk voor je spa (en voor jezelf). Jij, je familie en vrienden én vele bacteriën vinden het immers heerlijk toeven in het water. Daarom is het belangrijk dat middels een jacuzzi filter de viezigheid die je achterlaat uit het water wordt gefilterd. Met verschillende producten kun je vervolgens het water behandelen om de bacteriën te doden. Wel zo’n fris idee toch? Bovendien kun je op deze manier langer van je jacuzzi genieten.

Mijn jacuzzi filter reinigen

Het maakt niet of je nu een opblaasbare jacuzzi hebt of de real deal in je achtertuin hebt staan, het is belangrijk om regelmatig je jacuzzi filter te controleren op verstoppingen. Om verstoppingen en eventuele nare geurtjes te voorkomen, is het niet onverstandig om de filter regelmatig te reinigen. Dit kan door middel van diverse reinigingsmiddelen. Denk hierbij aan een vloeistof die je op de filter kan aanbrengen of waar je de spa filter in kan laten weken. Je kunt ook heel simpel kiezen voor een tablet of poeder dat je in het water kan laten oplossen.

Hoe weet ik welke filter ik nodig heb voor mijn jacuzzi?

Ook al onderhoud je jouw jacuzzi nog zo goed, op een gegeven moment zal de filter vervangen moeten worden. Voor een standaard jacuzzi wordt een filter vaak om de 2 á 3 maanden vervangen. Je kiest een nieuwe filter op basis van het type jacuzzi dat je hebt. Wanneer een jacuzzi wordt geleverd, is het dus belangrijk dat je kijkt welke jacuzzi filter er standaard is meegeleverd. Niet iedereen denkt hier natuurlijk aan, waardoor deze tip wellicht mosterd na de maaltijd is. Maar wees niet bang, je kunt ook gewoon zelf opmeten wat voor soort filter jouw jacuzzi nodig heeft.

Wil je graag meer weten over jacuzzi filters of is jouw filter aan vervanging toe? Bekijk dan online onze verschillende filters of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom