Hydrotherapie in je jacuzzi aan huis: genees & ontspan

Zitten je spieren vast, heb je last van stress of ben je aan het revalideren na een operatie? Dan is hydrotherapie in je jacuzzi aan huis het perfecte hulpmiddel om van je klachten af te komen. Het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen verbetert je welzijn. En naast de gezondheidsvoordelen is in de jacuzzi gaan natuurlijk ook een heerlijk ontspannend moment. Wil je weten hoe hydrotherapie werkt? Wij leggen het uit!

Hoe werkt hydrotherapie?

Hydrotherapie, ook wel watertherapie genoemd, is een onderdeel van fysiotherapie die in warm water wordt uitgevoerd. Warm water van rond de 32 °C verwijdert de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels sneller gaat. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen zo eenvoudiger door het lichaam verplaatst worden, wat leidt tot een vlugger herstel van overbelaste of vermoeide spieren. Verder hebben de jets in een jacuzzi een relaxerende werking op verkrampte spieren. De krachtige waterstralen die een jet produceert nemen namelijk de druk op omliggende zenuwen weg. Bovendien zorgen de jets voor een massage die niet alleen ontspannen aanvoelt, maar ook de bloedcirculatie verbetert en daardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam versterkt. Als laatste is het drijfvermogen in het water een belangrijke reden waarom hydrotherapie in een jacuzzi zo doeltreffend is. Door de opwaartse druk van het water ervaar je gewichtloosheid. Je voelt je alsof je zweeft. Op deze manier vermindert de druk op gewrichten en spieren, zodat je op een veilige manier oefeningen kunt doen om het herstel van je spieren te bevorderen. Zo zorgt hydrotherapie in een jacuzzi voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit met minder inspanning en minder pijn!

Voor wie is hydrotherapie bedoeld en wat zijn de voordelen?

Hydrotherapie is ontwikkeld voor mensen die fysieke klachten hebben en daardoor niet goed oefeningen op het droge kunnen doen. Denk aan mensen met pijnlijke spieren of gewrichten (bijvoorbeeld door een operatie), patiënten met reumatische klachten, mensen met spierziekten of een hernia en mensen die een rolstoel gebruiken. Ook adem- en hartpatiënten hebben baat bij hydrotherapie. Door de extra druk kan de circulatie van de longen verbeteren.

De hydromassage jets in een jacuzzi hebben een heilzame werking en kunnen de fysieke klachten verminderen. De methode waarop hydrotherapie het beste kan worden toegepast is afhankelijk van de klachten van een patiënt. Zo kun je bijvoorbeeld de nadruk leggen op specifieke pijnlijke plaatsen door per zitplaats de kracht van de jet in te stellen. Op die manier kun je bij verschillende soorten pijn de plek kiezen waar de massage het fijnste is. Naast het verminderen van vele gezondheidsproblemen wordt ook de algemene gezondheid en het welzijn gestimuleerd. Daarnaast is hydrotherapie een vorm van ontspanning. De activiteiten van de interne organen worden langzamer en je lichaam komt tot rust. Hydrotherapie in je jacuzzi heeft dus een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom