Warmtepomp voor jacuzzi en zwemspa

Warmtepomp-helpt-je-energie-besparen-bij-gebruik-jacuzzi

 

Met een warmtepomp kun je nog steeds volop genieten van je jacuzzi of zwemspa. Er zijn namelijk warmtepompen die speciaal ontwikkeld zijn voor jacuzzi’s en zwemspa’s. De AcquaForte Full Inverter is zo’n warmtepomp. Het is niet zomaar een waterpomp het is zelfs een smart warmtepomp die met WiFi gekoppeld kan worden aan je mobieltje. Op afstand kun je de temperatuur instellen en bijvoorbeeld de timer aan- en uitzetten. Dat is alvast heel handig. Maar wat nog beter is, is dat de warmtepomp je tot wel 65% aan energiekosten kan besparen.

 

Bespaar op energie met een warmtepomp

De warmtepompen van Bubbelkoning stellen je in de mogelijkheid om wel tot 65% op energiekosten te besparen op jouw jacuzzi of zwemspa. Dat klinkt vooral in deze tijd als muziek in de oren. De warmtepomp is op afstand te bedienen, helpt je energie te besparen, dat is nog niet alles. De warmtepomp zorgt ook voor een snellere opwarmtijd van de jacuzzi. Dat zijn best wat voordelen en is het overwegen waard om zo’n voordelige pomp aan te schaffen. De aanschafprijs is met de huidige energieprijzen namelijk binnen 1 of 2 jaar terugverdiend.

 

Hoe werkt een warmtepomp

Deze handige energiebespaarder haalt zijn warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee het water. Het besturen van de temperatuur gaat dan niet meer via de display van je bubbelbad of zwemspa, maar via de pomp. De pomp is, zoals boven al beschreven staat te bedienen via WiFi. Op afstand zijn al jouw favoriete instellingen te regelen. Over gemak en comfort gesproken!

 

Waar moet je rekening mee houden

Voordat je een warmtepomp aanschaft, sta even stil bij het volgende:

Stroomvoorziening
Voor een Gecko systeem is er geen aparte stroomvoorziening nodig. 
Bij een balboa besturingssysteem wel.

Plaatsing warmtepomp 
De pomp moet geplaatst worden op een stabiele ondergrond en houd rekening met voldoende ruimte rondom de pomp. Een warmtepomp van 5 kW is ongeveer 55,5 cm hoog bij 79,4 cm breed en 93,5 cm diep. Rondom moet er ongeveer 80 cm ruimte vrij zijn.

 

Vragen?

Heb je bepaalde vragen over stroomverbruik in combinatie met een warmtepomp en of je nu een 5 kW of 9 kW warmtepomp moet aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u uiteraard ook verder met andere vragen!