De temperatuur van je jacuzzi

Een jacuzzi in de zomer en winter

Wil je genieten van je jacuzzi in de zomer en in de winter? Wij geven advies rondom de temperaturen van jouw jacuzzi. Wat is nu de perfecte temperatuur om optimaal te genieten? In de zomer in je jacuzzi? Het kan! Zelfs in de zomer kun je zorgen voor verkoeling in de jacuzzi. In de winter geeft het lekker veel warmte.

In de zomer

De jacuzzi kun je zowel in de zomer als in de winter gebruiken. Je lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Alles lager dan 37 graden, vinden we koud. Stel je de jacuzzi in op 37 graden, dan koel je zelfs nog af. Als je dan uit je spa stapt, dan voelt je omgeving als koel aan. Je kunt je spa ook lager instellen, zo kun je een ‘cooltub’ creëren. Je kunt hierbij denken aan 32-33 graden. Stel de spa niet te koud in, zo kun je langer genieten van de aangename temperatuur.

In de winter

Het begint te vriezen, de winterjassen komen uit de kast en we pakken allemaal een lekkere kop warme chocomel. Daarnaast is het heerlijk als je in je warme bubbelbad kunt stappen tijdens de koude dagen. Het is natuurlijk nog iets specialer als het lichtelijk gesneeuwt heeft. Dit geeft echt een winterse sfeer, terwijl jij in het warme water zit. Je lichaamstemperatuur is 37 graden, daarom kun je het bubbelbad in de winter het beste verwarmen tussen de 39 en 40 graden. Hoger dan 40 graden raden we niet aan.

De perfecte temperatuur voor je jacuzzi

We hebben je hierboven tips gegeven rondom de temperaturen in de zomer en de winter. Sommige hebben het snel warm, anderen zijn echte koukleumen. Er is geen ideale of perfecte temperatuur, want iedereen is anders. De een vindt het te koud, de ander vindt het te warm. Daarbij ligt het er ook aan hoelang je wilt plaatsnemen in je bubbelbad. Het is daarbij heerlijk om in de winter voor het slapen gaan in je jacuzzi te stappen. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd, je ontspant meer en zo kom je beter in slaap.

Nieuwsgierig geworden naar een spa? Bekijk online al onze spa modellen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom