Moet de pomp van je jacuzzi altijd aan staan?

Dat is de hamvraag, vooral nu het wat kouder wordt en je misschien niet meer zo vaak gaat bubbelen als op de warme zomerdagen. Maar is het verstandiger om je jacuzzi altijd aan te laten staan, of ook soms uit te zetten? Wat is voordeliger en wat is het beste voor je jacuzzi? Je leest het in deze blog!

Moet je je jacuzzi aan laten of uit?

Als je lang van je jacuzzi wilt blijven genieten en de levensduur ervan wilt verlengen, moet een jacuzzi altijd aan staan.

Kan een jacuzzi voordelig aan staan?

Gelukkig is dat mogelijk. Bubbelkoning legt uit hoe je dat het beste aan kunt pakken. Voor het belang van de jacuzzi moet deze 4 uur op een dag circuleren. Deze 4 uur worden standaard verdeeld over 2 uur per dag en 2 uur ‘s nachts. Als het water afkoelt wordt dit automatisch weer verwarmd. Maar je kunt dit ook aanpassen aan je eigen situatie. Bij een nachttarief is het handig om de jacuzzi in de late uurtjes te laten verwarmen en circuleren. Bij zonnepanelen is het weer andersom, dan kan het verwarmen en circuleren beter overdag gebeuren.

Goede isolatie is van belang

Goede isolatie is heel belangrijk bij een jacuzzi om zo zuinig mogelijk met het verwarmen om te gaan. Een goede isolatie krijg je voor elkaar met een aflopend isolatiedeksel. Een aflopend isolatiedeksel zorgt ervoor dat het regenwater er niet op blijft liggen. Over het algemeen geldt hoe dikker het deksel, hoe beter de isolatie. Verlies daarbij niet uit het oog dat de dikte ook het gewicht bepaalt. Het is wel zo makkelijk als je het deksel alleen op en van de jacuzzi krijgt. Kies voor een jacuzzi met wandisolatie. Deze kunnen in de aanschaf misschien wat duurder zijn, maar op de lange termijn haal je hier juist voordeel uit.

Leeg laten lopen

Wil je de jacuzzi liever helemaal uitzetten dan moet je hem leeg laten lopen. Doe dit we op een verantwoorde manier. Als je de jacuzzi volledig leeg hebt laten lopen, maak de pompen los en droog ze goed af. Zo is er minimale kans op bevriezing van de jacuzzi door achtergebleven water in de winter. Helaas is bevriezing niet helemaal uit te sluiten als je de jacuzzi laat leeglopen in de wintermaanden. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen, lees dan onze blog: Een jacuzzi leeg laten lopen.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom