Kan een jacuzzi op een balkon?

Wil je graag een jacuzzi aan huis, maar heb je geen tuin? Woon je bijvoorbeeld in een appartement en heb je alleen een balkon om buiten te zijn? En heb je binnen geen ruimte voor een bubbelbad? Ook dan is het mogelijk om een jacuzzi te laten plaatsen. Dit kan op je balkon of dakterras. Er zijn wel een aantal dingen die je niet over het hoofd mag zien. Wij vertellen je er graag meer over!

jacuzzi op balkon

Een kleine jacuzzi voor op je balkon

Om een heerlijk rustmoment te hebben aan huis is het fijn om een jacuzzi te hebben. Hiermee kun je thuis optimaal ontspannen. Als je geen tuin hebt en er ook geen ruimte in huis aanwezig is om een spabad te plaatsen, denk dan eens aan je balkon. Er zijn relatief kleine jacuzzi’s die ideaal zijn om op een balkon te plaatsen. Ook zijn ze eenvoudig te plaatsen. Er is geen waterleiding nodig, want je kunt het bad gewoon vullen met de tuinslang.

Waar moet je op letten als je een jacuzzi op je balkon wil plaatsen?

Woon je in een huurwoning? Dan heb je voor de plaatsing van de jacuzzi toestemming nodig van de verhuurder.
Je balkon moet stevig genoeg zijn. In een jacuzzi gaat vaak wel 750 liter water of meer, en daar moet je het gewicht van de jacuzzi zelf en de personen die er in gaan nog bij optellen. Laat je balkon dus eerst deskundig onderzoeken om te weten of deze stevig genoeg is.
Check of de afvoer van het balkon aangesloten is op het riool. Je wilt het water van je spabad namelijk regelmatig verversen. Is de afvoer niet op het riool aangesloten? Dit hoeft geen probleem te zijn. Je kunt de jacuzzi ook legen door gebruik te maken van een pomp.
Voor de veiligheid moet de hoogte van de spa aanzienlijk lager zijn dan die van de balkonreling. Als dat niet zo is, moet je de balkonreling verhogen.
Zorg dat je voldoende ruimte hebt rond de jacuzzi. Dit is handig voor het in- en uitstappen, maar ook voor onderhoudswerkzaamheden en eventuele reparaties.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom