Chloor in je jacuzzi

Heb jij een jacuzzi? Dan is het belangrijk om het tijdelijk te reinigen en dus goed te onderhouden. Je wilt zo lang mogelijk genieten van je persoonlijke spa. Niet iedereen neemt een douche voor ze een spa in stappen. Hierdoor kunnen er resten van body lotion, zonnebrand of andere producten in het water terecht komen. Na een tijd is het water niet meer helder. Je kunt er dan voor kiezen om het water te desinfecteren met chloor. Er zijn verschillende producten beschikbaar zoals chloortabletten en chloorgranulaat.

Hygiënisch, helder en veilig water

Houd het chloorgehalte op peil en gebruik chloortabletten voor je jacuzzi. Hiermee schakel je de schadelijke bacteriën in het water uit. Oftewel: je desinfecteert het water van je jacuzzi. Hoe vaak gebruik je dit en waar begin je? Het ligt er maar net aan hoe vaak je gebruik maakt van je persoonlijke spa. Voor onderhoud kun je chloorshock wekelijks gebruiken. Check eerst de pH-waarde met een teststrip en gebruik chloorgranulaat oftewel chloorshock om het chloorniveau op peil te brengen. Het is raadzaam om het onderhoud in de avond te doen, zodat je de volgende dag weer gebruik kunt maken van je spa. Test na 24 uur nog eens de pH-waarde. Het is belangrijk om de waarde goed te controleren want teveel chloor kan prikken in je ogen, huidirritatie veroorzaken en de luchtwegen irriteren. Een te hoge chloorconcentratie kan daarnaast ook onderdelen van je spa aantasten. Wanneer de onderdelen worden aangetast, kan de levensduur van deze onderdelen afnemen. Hygiënisch en veilig water is dus erg belangrijk!

Chloortabletten en chloorshock

In onze webshop hebben we verschillende onderhoudsproducten tot onze beschikking. Zo kun je zowel chloortabletten als chloorshock bestellen voor je jacuzzi. Het onderhoud is niet altijd het leukste klusje maar het is nodig om zo lang mogelijk te genieten van je jacuzzi.

Teveel chloor in je jacuzzi gedaan?

Heb je per ongeluk teveel chloor aan je jacuzzi water toegevoegd? Dan herken je dit aan troebel water, aanslag op de wanden van je jacuzzi of zelfs een groene kleur van het water omdat het chloor haar werk niet meer kan doen. Teveel chloor in je jacuzzi is slecht voor je gezondheid en kan zorgen voor huidirritatie, irritatie aan de ogen, jeuk of zelfs irritatie van de luchtwegen.

Maar, hoe los je een teveel aan chloor in je jacuzzi op? Je kunt een aantal dingen doen:

  • Stel het water bloot aan zonlicht (of een UV lamp), daardoor ontbindt het chloor sneller;
  • Voeg natriumthiosulfaat (pH-minus) toe aan je jacuzzi, waardoor chloor wordt afgebroken.
Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom