Voordelen van een eigen spa

Voordelen van een eigen spa

Als je weleens naar de sauna gaat dan ben je er vast bekend mee: een jacuzzi, whirlpool, spa of kruiden bad. Tegenwoordig hoef je daar niet per se meer voor naar de sauna, maar kan je ook thuis in je eigen achtertuin genieten. Wat zijn nu precies de voordelen van een eigen spa? We zetten ze hieronder voor u uiteen:

Gemak
Wat natuurlijk als eerste duidelijk is, is het gemak van een spa in je eigen achtertuin. Je hoeft er de deur niet eens voor uit! Geen gedoe meer met vervoer, (betaald)parkeren, entree voor sauna of zwembad, gesleep met zwemspullen en verspilde reistijd. Daar komt nog eens bij dat hij altijd, dag en nacht, bij zon of bij sneeuw, voor je klaar staat. Stel je eens voor: je bent om 06:00 klaar wakker en je weet dat je niet meer kunt slapen. Doe eens gek en bekijk in alle rust het ochtendgloren en de opkomende zon. Gegarandeerd dat je dag niet meer stuk kan na zo’n heerlijk ontspannen begin!

Privacy
In een sauna zitten er vaak nog andere mensen bij je in bad. Dat is in je eigen achtertuin natuurlijk nooit zo. Je kunt dus in alle privacy genieten van de spa. Jij bepaald wie er in je tuin komt of bij je in bad komt zitten en niemand anders. Als er inkijk is vanaf de buren, kan je eventueel extra beschutting creëren zodat je ook uit het zicht kunt blijven.

Hygiëne
In een openbare gelegenheid stappen er ook wel eens mensen in bad waarbij je je afvraagt hoe het zit met hun persoonlijke hygiëne. Dat is natuurlijk een vervelende gedachte. Dat probleem heb je niet meer met je eigen spa. Alleen het eigen gezin gaat erin en verder alleen mensen waarvan je het zelf goed vindt. Geen vieze oude behaarde mannen (of vrouwen) meer in hetzelfde water en volledige controle op de waterkwaliteit.

Aroma
Je hebt zelf de keuze of het water een geurtje heeft of niet. Eucalyptus is goed voor je luchtwegen bij verkoudheid, maar wat als je niet verkouden bent en gewoon lekker wilt ontspannen. Dan voeg je waarschijnlijk lavendel doe. In de sauna is er geen keuze te maken over de geur van het kruiden bad. Dat heb je alleen bij je eigen spa.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom