Welke stroomvoorziening heb ik nodig voor mijn jacuzzi?

Bij Bubbelkoning hebben we een ruim assortiment aan bubbelbaden. Al deze verschillende bubbelbaden vragen ook om verschillende soorten aansluitingen. Welke aansluiting je nodig hebt voor je jacuzzi, staat aangegeven op het stroomvoorzieningslabel. Lees snel verder voor meer uitleg!

Bubbels in bad

Algemene vereisten voor stroomvoorziening

Voor alle spa’s geldt dat het verplicht is dat er een aardlekschakelaar (differentieel) zit op het stroomnet (kabel) waar de spa op is aangesloten.

Daarnaast raden wij aan om een overspanningsbeveliging (bliksembeveiliging) in de meterkast te plaatsen. Deze bliksembeveiliging zorgt ervoor dat, wanneer er een kabelbreuk of overspanning op de kabel voorkomt, je spa zo min mogelijk schade oploopt.

De stroomkabel naar je spa kan zowel boven als onder de grond komen te liggen. De kabel dient rechtstreeks vanuit de meterkast naar de spa te worden geleid. Oftewel; er mogen geen stopcontacten of schakelaars tussen de meterkast en de spa zitten.

Stroomvoorziening A

Dit type stroomvoorziening is vereist bij de Atlantic, Bahama, Miami, Florida, Malibu, Waikiki, Hawaii, Luna, Honolulu, Arizona en de Maui. Oftewel, de wat kleinere spa’s of spa’s met en lager aantal jets.

Je kunt de spa aansluiten op 1×230 volt met een C20 ampère zekering (1x fase, 1x nul en aarde). De verwarming schakelt dan uit wanneer de pompen aan staan. De kabeldikte is 2,5 mm2 en de spa vraagt maximaal 3500 Watt.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om de spa aan te sluiten op 2×230 volt met een C16 ampère zekering (2x fase, 2x nul en aarde en moet over één aardlek). De verwarming blijft dan aan wanneer de pompen aan staan. De kabeldikte is ook hier 2,5 mm2 en de spa vraagt maximaal 6200 Watt.

Let op: stroomvoorziening A bij de Fox Spa stelt andere eisen omdat deze spa´s luxe zijn uitgerust met gadgets en daardoor meer kracht nodig hebben. Hiervoor is krachtstroom (400 volt) vereist met een C20 ampère zekering, of 2x 230 volt met een C20 ampère zekering. In beide gevallen blijft de verwarming verwarmen als de pomp aan staat.

Stroomvoorziening B

Dit type stroomvoorziening is vereist bij de Grand Cayman, Manhattan, Ibiza, Grand Atlantic, Santa Cruz, Long Beach, Laguna Beach, Grand Atlantic en Grand Pacific. Dit zijn de spa’s van een maatje groter met een groter aantal jets.

Je kunt de spa aansluiten op 1×230 volt met een C20 ampère zekering (1x fase, 1x nul en aarde). De verwarming zal uit gaan wanneer de pompen aan staan. De kabeldikte is 2,5 mm2 en de spa vraagt maximaal 4500 Watt.

Je kunt er ook voor kiezen de spa aan te sluiten op 2×230 volt met een zekering van C20 ampère (2x fase, 2x nul en aarde en moet over één aardlek). De verwarming blijft dan aan staan als de pompen ook aan staan. De geschikte kabeldikte hiervoor is 2,5 mm2 en de jacuzzi vraagt maximaal 8000 Watt.

Als derde optie kun je de spa aansluiten op krachtstroom (400 volt) met een zekering van C20 ampère (3x fase, 1x nul en aarde). De verwarming blijft het doen als de pompen aan staan. De kabeldikte is 2,5 mm2 en de jacuzzi vraagt maximaal 8000 Watt.

Let op: ook stroomvoorziening B bij de Fox Spa’s stelt andere eisen. Voor Fox Spa’s met een stroomvoorziening B is een aansluiting op krachtstroom (400 volt) vereist met en C20 ampère zekering. Je kunt er ook voor kiezen je Fox Spa aan te sluiten op 1x 230 volt met een C32 ampère zekering. Je hebt in dit geval een kabel nodig met een dikte van 6,0 mm2. In dit laatste geval zal de verwarming uitschakelen als de pomp wordt ingeschakeld.

Stroomvoorziening C

Dit type stroomvoorziening is vereist bij San Diego, San Francisco en Bellagio.

Je kunt dit soort spa’s aansluiten op 2x 230 volt met een C20 ampère zekering (2x fase, 2x nul en aarde maar dit moet wel over één aardlek). De verwarming schakelt dan uit wanner de pompen aan staan. De kabeldikte hiervoor is 2,5 mm2 en de jacuzzi vraagt maximaal 6800 Watt.

Je kunt er ook voor kiezen dergelijke spa’s aan te sluiten op krachtstroom (400 volt) met een C20 ampère zekering (3x fase, 1x nul en aarde). De kabeldikte is dan 2,5 mm2 en de spa vraagt maximaal 9700 Watt.

Stroomvoorziening D

Dit soort stroomvoorziening is vereist bij de Sydney Swimspa, Adelaide Swimspa en de Brisbane Swimspa. De swimspa’s zijn groter van formaat en hebben meer kracht nodig voor de swimjets waar je tegenin kunt zwemmen.

Doordat deze spa’s meer kracht vereisen kun je ze alleen aansluiten op krachtstroom (400 volt) met een C20 ampère zekering (3x fase, 1x nul en aarde). De verwarming blijft dan ook verwarmen als de pompen aan staan. De kabeldikte die hiervoor nodig is is 2,5 mm2 en de jacuzzi vraagt maximaal 9700 Watt.

Stroomvoorziening E

De Melbourne Swimspa is een luxe zwemspa met een apart zwem gedeelte en spa gedeelte. Hierdoor kun je de Melbourne Swimspa het beste beschouwen als twee aparte spa’s die ieder een aparte stroomaansluiting nodig hebben.

Het swimspa gedeelte sluit je aan op krachtstroom (400 volt) met een C20 ampère zekering (3x fase, 1x nul en aarde). De kabeldikte hiervoor is 2,5 mm2 en de spa vraagt maximaal 8100 Watt. Het spa gedeelte sluit je ook aan op krachtstroom, maar met een C16 ampère zekering (3x fase, 1x nul en aarde). De kabeldikte hiervoor is ook 2,5 mm2, maar de spa vraagt maximaal 6000 Watt.

Let op: bij deze specifieke spa schakelt de verwarming uit wanneer de pompen aan staan. Dit komt omdat in de meeste woonhuizen de hoofdaanvoer te zwak is om al het water op te warmen én rond te pompen. Wanneer u wilt dat de verwarming aan blijft wanneer de pomp is ingeschakeld, zal een verzwaarde stroomvoorziening in de meterkast moeten worden gerealiseerd.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom